Käpylän kirkkokuoro täyttää 85 vuotta

Kirkkokuoro

 

Käpylän kirkkokuoro täyttää tänä vuonna 85 vuotta. Tällä hetkellä kuorossa on yhteensä 21 laulajaa, joista yhdeksän sopraanoa, kuusi alttoa, kolme tenoria ja kolme bassoa. Kuoroa johtaa kanttori Hannu Leskinen, ja  hänen lomittajinaan ovat toimineet kanttorit Evi Kantia ja Taru Hämäläinen.

Kuoron puheenjohtajana toimii  Pirkko Fihlman, varapuheenjohtaja on Risto Sipilä, rahastonhoitaja Kauko Heikkilä ja sihteerinä toimii Eero Kivenoja.

Kuoron harjoitusten rungon ovat muodostaneet viikottaiset tiistaiharjoitukset., joita oli kevätkaudella kuusitoista ja syyskaudella kolmetoista. Kun tähän lisätään vielä kaksi pitkää lauantaiharjoitusta, yksi keväällä ja toinen syksyllä, tulee harjoitusten lukumääräksi kolmekymmentäyksi.
Kuoro kävi vieraisillakin

Kuoro lauloi Käpylän kirkossa messuissa yhdeksän kertaa. Itsenäisyyspäivänä ja jouluna se avusti Käpylän kirkossa sanajumalanpalveluksissa. Lisäksi kuoro lauloi vielä kiirastorstain ehtoollisessa ja pyhäinpäivän iltakirkossa.Koskelan kirkossa toimitetussa messussa kuoro lauloi kerran. Edellä lueteltujen lisäksi kuoro avusti  messuissa vielä kaksi kertaa.
Käpylän kirkkokuoro teki kevätretken Mäntsälään, jonka yhteydessä se lauloi Mäntsälän kirkossa 18.5. Mäntsälässä opas selosti kuorolaisille niin kirkon kuin pitäjänkin historiaa. Toukokuun 13. päivänä kuoro lauloi Käpylän kirkossa kevätlauluja.

 

Käpylän kirkkokuoro vuonna 1947.

Käpylän kirkkokuoro vuonna 1947.

 

Syyskausi aloitettiin reippaasti, kun kuoro 13.9. matkasi Tallinnaan. Suomalaisen Pyhän Pietarin seurakunnan 25-vuotisjuhlan juhlamessu pidettiin Mihkli Kirikissä Tallinnassa. Kirkonmenojen ja kahvitauon jälkeen laulettiin erillisessä juhlassa neljä laulua.

Kuoro piti 19.10. Käpylän kirkossa syyslaulajaiset tarkoituksena lisätä kuoron näkyvyyttä seurakuntalaisten keskuudessa. Samaa tarkoitusta palveli kuoron käynti laulamassa Oulunkylän Marttojen kokouksessa 28.10. Itsenäisyyspäivänä kuoron miehiä otti jälleen osaa Taivaskallion Mieslaulajien mukana lipunnostoon Taivaskalliolla ja sen jälkeen Käpylän kirkossa kello 10 alkaneeseen sanajumalanpalvelukseen.

Seuraavaksi suoritettu esiintyminen olikin sitten perinteinen joulutervehdys Hesevassa jouluaamuna. Kuoron joulujuhla pidettiin 16.12. jälkeen Käpylän kirkon seurakuntasalissa. Kirkkoherra Ulla Kosonen piti puheen. Juhlan kohokohtia oli se, kun Kyllikki Leikakselle ojennettiin kuorolaisten hankkima hartiahuivi lahjaksi siitä, että hän on laulanut kuorossa yhtäjaksoisesti 60 vuotta.

– Toimintaa täynnä olevan onnistuneen vuoden jälkeen haluan kiittää Hannua, ja muita kanttoreita, heidän panoksestaan kuoromme hyväksi. Heillä on tärkeä osuus, kuorolaisten ohella, kuorossamme vallitsevalle hengelle. Kiitos myös laulajille! Ilman, että kuorossamme on laulajia, jotka omistautuvat kuorotyölle, kertomusvuoden tulokset eivät ole mahdollisia. Lopuksi kiitos vielä Oulunkylän seurakunnalle tuesta, mitä olemme saaneet, sanoo Käpylän kirkkokuoron toimintakertomuksen laatinut Eero Kivenoja.

Teksti  Eija tuomEla-lehti
Eero Kivenojan laatiman 
toimintakertomuksen pohjalta

Kommentit