Käpylän Kuntostudiolla hyvinvointia elämään

Lämmittelyä kahvakuulatunnin alussa.

Lämmittelyä kahvakuulatunnin alussa.

 

Lihaksia polttaa, jalat ja kädet tärisevät, hikeä puskee, naamaa punottaa ja tuntuu että ei jaksa enää minuuttiakaan. Tsemppaa, tsemppaa…Kikka Repka kannustaa jumpparymiään monia kertoja viikossa.

Karjalatalon alakerrassa toimii kuntosali sekä tanssin ja urheilun moniottelijan Kikka Repkan luotsaama Käpylän Kuntostudio. Samoissa tiloissa Käpylässä on toiminut liikuntayrittäjiä jo vuosikymmeniä. Kikka itse on toiminut tiloissa ohjaajana seitsemäntoista vuoden ajan. Ammatiltaan hän on liikuntapuolen fysioterapeutti. Päivätöitä hän tekee erityisesti työterveyden puolella, vanhustöissä ja erilaisissa yrityksissä.

 

Vahva liikuntatausta

Kikka tulee urheiluperheestä. Nuorempana hän pärjäsi mm. aitajuoksussa, josta hänellä on mm. ikäkausiennätys, hiihdossa, lentopallossa ja aerobicissa. Tanssi vei näistä lajeista kuitenkin voiton, ja hän elätti itseään tanssijana vuosikausia.

Tanssista hänelle ovat tuttuja baletti, moderni tanssi, steppi ja erityisesti jazz-tanssi. Jazz- tanssi oli intohimona. Se oli hyvin suosittua 1970-1980 luvuilla, kun haluttiin liikuntamuoto jossa vosi kuulla samalla hyvää musiikkia. Siihen maailman aikaan vaihtoehtoja ei ollut niin kuin nykyään.
“Silloin kun tein töitä tanssijana, niin leipä oli haettava sieltä mistä sen sai. Kiersin muun muassa 1970-1980 luvulla Big Bad Girls-tanssiryhmässä Danny-shown kanssa ympäri Suomea, sekä tanssimassa erilaisissa tilaisuuksissa” Kikka muistelee. Kikalla oli myös 1990-luvun alussa pari vuotta televisiossa aerobic/jumppaohjelma, joka tuli teeveestä kaksi kertaa viikossa.

Hän joutui lopettamaan tanssin jouduttuaan vakavaan onnettomuuteen. Parannuttuaan hän alkoi pikkuhiljaa siirtyä ammatissa fysioterapian puolelle sekä  freelancer-ohjaajaksi erilaisiin jumppiin.

Käpylään yrittäjäksi

Kikka on työskennellyt  samoissa tiloissa Käpylässä kahdelle eri yrittäjälle aikaisemmin, kunnes ryhtyi sitten viime vuonna itse vetämään omaa yritystä.
“Tunsin täältä paljon asiakkaita, minulla oli aikaisemmin kokemusta jumppayrittäjänä ja sain hyvät ohjaajat töihin, joten yrittäjäksi Käpylään oli siinä mielessä helppo lähteä” Kikka kertoo.

Kuntostudiolla on toimintaa seitsemänä päivänä viikossa. Siellä ei ole pakollisia jäsenmaksuja ja erilaisia korttivaihtoehtoja löytyy useita kymmenen kerran kortista vuosikorttiin. Viikko-ohjelmaan kuuluu monenlaisia tunteja. Mm. perusjumppa, bodypumppia, joogaa, bodybalancea ja paljon muuta. Tanssillista tunneista mainittakoon Zumba ja kuntotanssi.  Ja mikä tärkeintä, tunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, niin kuin useille saleille. Kuntosalilla on eri yrittäjä kuin Kuntostudiolla, mutta ne tekevät paljon yhteistyötä ja myyvät myös yhteislippuja.

Viimeisimpänä valtauksena Kikka on ottanut mukaan 1-3 vuotiaille tarkoitetun kerran viikossa toimivan taaperoryhmän. Ryhmässä harjoitellaan perusliikuntataitoja, ja vanhemman tehtävä on olla lapsen tukena ryhmässä.

Vanhemmalle väelle on tarjolla seniorien tasapainoryhmä kerran viikossa. ”Kun ihminen ikääntyy, niin tasapaino alkaa heikentyä. Sen ylläpitäminen on ihmiselle erittäin tärkeää ja sitä on hyvä harjoitella, ryhmässä keskitytään siihen” Kikka summaa. Senioriryhmän koko on pikkuhiljaa kasvamaan päin.

Kuntoklubin asiakkaina on sekä naisia että miehiä, Kikan mielestä miehiä jopa yllättävän paljonkin. Vakioasiakkaissa on mm. äitejä tyttärineen ja hänellä on vakioasiakkaita jotka ovat käyneet Käpylässä jumppaamassa 1970-luvulta lähtien. Jumppakansaa on, mutta lisää mahtuu mukaan kaikkiin ryhmiin.

Kikka on itse hyvässä kunnossa, hän liikkuu monipuolisesti jo työnsäkin takia. Perustason liikuntaa hän harrastaa päivittäin, vaikkapa ulkoiluttamalla koiraa.

”Liikunnassa tärkeintä on sen tuoma hyvinvointi elämään. Myös toimintakyvyn säilyttäminen on todella tärkeä meille kaikille” hän pohtii. Pitkään liikuntaa harrastamattomat hän haluaa rohkaista liikkumaan ajatuksella että  jokaiselle ihmiselle aina jokin kerta on se ensimmäinen – mutta siitä se sitten lähtee. Pitää vain olla rohkeutta lähteä mukaan.

Kuntostudiolla on omat Facebook- ja nettisivut josta löytyy lisätietoja viikko-ohjelmista.

Teksti ja kuva
Eine Kakkonen

Kommentit