Kauan kaivattua Sushia Käpylässä

Käpylän Majakassa myydään käsintehtyä sushia.

Käpylän Majakassa myydään käsintehtyä sushia.

 

Helmikuussa Käpylään avattiin Joukolantielle Käpylän Majakka -niminen herkkumyymälä josta saa käsintehtyä sushia. Myymälästä löytyy myös muutama asiakaspaikka, mikäli haluaa syödä ruuan paikan päällä.

Majakkaa pyörittävät pariskunta Maija ja Jari Flytström. Sushin lisäksi siellä on myynnissä mm. japanilaistyylisiä merilevä- ja mustekalasalaatteja, simpukoita ja luomukalasäilykkeitä, mutta päätuotteena on sushi. Ruuat he tekevät itse joka päivä tuoreista aineksista. Myymälä on ollut niin suosittu, ettei toistaiseksi ainakaan ole jäänyt mitään huomiseksi.

”Alun perin meillä oli kuningasideana perustaa sushia kotiinkuljetuksella, niin kuin nykyään saa pizzaa ja muuta ruokaa, mutta se vaatii vielä aika paljon kaikkea lisää” Maija kertoo.
Sushimajasta se alkoi
Flytströmit ovat pitäneet ravintolapäivinä Käpylän sushimaja –nimistä pop-up-ravintolaa taloyhtiön kerhotiloissa. Kysyntä oli kovaa, he alkoivat ottaa susheista ennakkotilauksia ja siitä se sitten lähti, ajatus myymälästä.
”Luotetaan siihen että me tehdään niin hyvää sushia, että asiakkaat tulevat aina uudelleen ja uudelleen” Maija summaa tavoitteita. Saman tien ovi kävikin ja sisään astui Helena Inkeri, joka oli aikaisemminkin käynyt Majakassa ja ihastunut sen ruokiin. Majakassa käy asiakkaita Käpylän lisäksi kaikilta lähialueilta. Myymälä on auki maanantaita lukuun ottamatta joka päivä klo 16-19. Suosiosta kertoo se että viikonloppuisin ruokatiski on ollut tyhjä jo klo 18 hujakoilla.

Majakkaan voi myös tehdä ennakkotilauksia, mikäli haluat varmistaa ruokien saatavuuden. Majakka tarjoaa myös juhlapalveluja pienistä illanistujaisista aina isoihin juhliin. Suunnitteilla on myös lounastarjoilu, mutta se tulee ajankohtaiseksi aikaisintaan ensi vuonna. Flytströmeillä on hyvät kontaktit kalojen maahantuojaan, joten tulevaisuudessa on myös suunnitteilla osterien sekä äyriäisten myyntiä.

Teksti ja kuvat
Eine Kakkonen
Käpylän Majakka, Joukolantie 3,
http://käpylänmajakka.fi/

Kommentit