Pienoisooppera, afrikkalaisia rytmejä ja paljon muuta musiikkiopiston keväässä

 

Käpylän musiikkiopiston musapajaviikolla helmikuun alussa tutustuttiin muun muassa djemberumpuihin opettaja Siaka Coulibadyn energisellä opastuksella.

Käpylän musiikkiopiston musapajaviikolla helmikuun alussa tutustuttiin muun muassa djemberumpuihin opettaja Siaka Coulibadyn energisellä opastuksella.

 

Käpylän musiikkiopiston kevätkausi on täynnä mielenkiintoisia esityksiä ja tapahtumia, joista löytyy kuultavaa ja nähtävää eri-ikäisille. Nyt ovat takanapäin jo metsän ääniä helkytellyt Kalevalanpäivän konsertti ja ilmastonmuutoksen nopeaa etenemistä vastustava Earth Hour -konsertti, joka soitettiin kynttilöiden valossa Park Hotel Käpylässä 28.3.

Ihana Ilmatar tuo kevään ihmeen tullessaan viimeistään 11.4., sillä silloin Karjalatalon (Käpylänkuja 1) suuren salin valloittaa pienoisooppera eli opera piccolo Ilmatar ja linnut. Soili Perkiön Hannele Huovin sadun pohjalta säveltämän teoksen esittävät kansanmusiikkiosaston muskarilaiset sekä rytmiikka- ja lauluoppilaat opettajiensa Emmi Kujanpään, Tytti Metsän, Mira Törmälän ja Veera Voiman johdolla. Mukana on Ahti Valtosen johtama Enkelit ja sankarit -jousiorkesteri, jonka soittajat ovat 11–16 -vuotiaita opiston peruslinjan oppilaita.

Pienoisooppera on tarkoitettu erityisesti pienille lapsille ja heidän perheilleen, mutta alle tunnin kestäviin esityksiin ovat kaikenikäiset tervetulleita.

Heti seuraavalla viikolla 13.–17. on vuorossa opiston kansanmusiikkiosaston Kamuviikko, joka tarjoaa Karjalatalossa paljon pienimuotoisia konsertteja. Niissä esiintyvät sekä lapset että aikuisryhmät. Luvassa on esimerkiksi itä-afrikkalaisia djemberummun rytmejä, ukulelen ja mandoliinin helinää sekä huuliharpistien ja 2-rivisen haitarin soittajien yhteiskonsertti.

 

Herra Pii Poo vierailee Soivassa talossa

Karjalatalo on edelleen pääosassa lauantaina 25.4., kun siellä avautuu pianonsoiton opettaja Lisa Pälikön ideoima Soiva talo. Kaikki musiikkiharrastuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan, mitä kaikkea Käpylän musiikkiopistossa voi opiskella. Tule tutustumaan, sopiiko sinulle tai lapsellesi käyrätorvi vai kitara, huilu vai haitari, laulu vai klarinetti!

Opiston oppilaitten ikä vaihtelee vauvoista eläkeikäisiin, joten soitinvaihtoehtojakin on opistossa runsaasti. Soivassa talossa on joukko opettajia esittelemässä oman soittimensa opetusta ja opiston kurssitoimintaa. Lisäksi lyhyissä, hieman dramatisoiduissa koko perheen konserteissa kuullaan osia Kirsi Kunnaksen runoihin sävelletystä laulusarjasta Herra Pii Poo ja tuttuja klassikoita eri instrumenteilla esitettyinä. Tapahtuman aikana on myös muskarituokioita lapsiperheille.

Ahti Valtosen johtama musiikkiopiston taitava oppilasorkesteri matkustaa jälleen kerran konsertoimaan Roomaan huhtikuun lopulla. Orkesterin läksiäiskonsertti Kaikki tiet johtavat Roomaan on Koskelan kirkossa (Käpyläntie 11) sunnuntaina 19.4. klo 18. Opiston kevätlukukauden päätöskonsertti kuullaan 28.5. klo 18 Oulunkylän kirkossa (Teinintie 10).

Näihin kaikkiin tapahtumiin samoin kuin lukuisiin opiston konsertteihinkin on vapaa pääsy. Konsertit ja matineat järjestetään yleensä Koskelan kirkossa ja niissä esiintyvät opiston oppilaat ja opettajat.

Toukokuusta alkaen voi ryhtyä ilmoittautumaan kamulinjan ensi lukuvuoden avoimiin soitto- ja lauluryhmiin opiston nettisivujen kautta. Tarkemmat tiedot myös yksilöopetuksen oppilasvalintoihin ilmoittautumisista ovat opiston sivuilla: www.kmo.fi. Sivujen kalenterista: http://www.kmo.fi/fi/kalenteri löytyvät kaikki konsertti- ja lyhytkurssitiedot. Tervetuloa musiikin maailmoihin!

Teksti: Marjut Hjelt
Kuva Pirjo Pesola

Kommentit