Kannelmäen Soitannollinen Seura tuo kulttuurit yhteen

Kapellimestari, viulisti Luiz Ramirez, viulisti Varpu Silvennoinen ja kitaristi, seuran puheenjohtaja Seppo Lindy.

Kannelmäen Soitannollinen Seura ry:llä on takanaan lähes 30 vuotta tunteiden tulkintaa ja musiikin taikaa. Heidän esiintymisensä on luonut tunnelmaa ja tuonut hienostuneen silauksen moniin juhliin ja tapahtumiin, joita Kannelmäessä vuosien varrella on järjestetty. Esimerkiksi Kaarela-Seuran Kanneltalossa järjestämää itsenäisyyspäiväjuhlaa on vaikea kuvitella vietettävän ilman tuttua orkesteria. Ydinkokoonpanon lisäksi on orkesterissa ollut vierailevia muusikoita niin Suomesta kuin sen ulkopuoleltakin.

Seuran puheenjohtaja, professori Seppo Lindy on ollut koko yhdistyksen olemassaoloajan vahvasti mukana sen toiminnassa. Seppo soittaa sekä klassista kitaraa että flamenco-kitaraa. Hän on myös yhdistyksen toinen perustajista. Ajatus yhdistyksen perustamisesta lähti liikkeelle muusikko Taisto Lundbergin ideasta. Hortto Kaalon perustajäsenenäkin tunnettu Taisto otti yhteyttä ystäväänsä Seppoon ja kertoi ideastaan. Pian yhdistys virallisti toimintansa.

Seura vietti yksivuotisjuhlaansa, kun Kanneltalo aloitti toimintansa vuonna 1992.

– Kanneltalon vihkiäisissä olimme ainoa esiintyvä orkesteri, kertoo Seppo.

Mukaan ydinporukkaan saatiin kaksi Kannelmäessä työskentelevää luokanopettajaa, alttoviulisti Varpu Silvennoinen ja pianisti Pekka Arvilommi. Molemmilla on vankka musiikillinen tausta ja musiikki on kuulunut heidän elämäänsä varhaisesta lapsuudesta lähtien. Kannelmäen peruskoulussa työskentelevä Varpu ja Pelimannin ala-asteen apulaisrehtorin virasta eläkkeelle jäänyt Pekka soittavat edelleen orkesterissa. Yhtyeen neljäs vakiojäsen on käpyläläinen ammattimuusikko ja basisti Kari Korpinen.

Viitisen vuotta sitten orkesteri sai aimo annoksen lisää osaamista kokoonpanoonsa, kun mukaan saatiin chileläissyntyinen kapellimestari Luis Ramirez. Sibelius-Akatemiasta kapellimestariksi valmistuneen Luisin myötä orkesteriin on tullut mukaan kansainvälisyyttä, sillä soittajia on ollut mm. Venäjältä ja Etelä-Amerikasta.

 

Lisää jatkuvuutta

Kannelmäen Soitannollisen Seuran ehdoton keulahahmo on Seppo, joka on luotsannut seuraa ehtymättömällä voimalla. Myös Sepon vaimo, Seija Kettunen, on mukana seuran toiminnassa. Seuran intendenttinä hän on viimeisen vuoden ajan vastannut tiedotuksesta ja nuoteista. Tehtävä on siirtynyt hänelle Tanotorven entiseltä päätoimittajalta Kari Varvikolta.

Luisin mukaan Seppo on seuran kokoava voima ja Kannelmäessä pitkään vaikuttaneena hänellä on myös hyvät yhteydet alueen toimijoihin.

Kannelmäen Soitannollinen Seura ry haluaa tehdä lisää yhteistyötä koulujen kanssa ja toivoo uusia soittajia mukaan.

– Me olemme avoin seura kaikille musiikin harrastajille. Ainoa vaatimus on riittävä soittotaito ja into musiikkiin, sanovat Luis ja Seppo.

Kannelmäen Soitannollisessa Seurassa oppia on saanut mm. laulaja Amadeus Lundberg. Vuonna 2009 Amadeus ponnahti koko kansan tuntemaksi taiteilijaksi, kun hänet valittiin tangokuninkaaksi.

Amadeuksen poikkeuksellisen upea ääni on sulattanut monen kuulijan sydämen. Kuuluisuudestaan huolimatta Amadeus ei ole unohtanut juuriaan, vaan esiintyy Kanneltalon itsenäisyyspäiväjuhlissa lähes joka vuosi Soitannollisen Seuran säestämänä.

Kannelmäen Soitannollinen Seura soittaa niin klassista musiikkia kuin kevyttä klassista viihdemusiikkia, valsseja ja tunteikkaita tangoja.

– Tämä on monikulttuurinen yhdistys, jossa soittajat kohtaavat toisensa omalla musiikkipanoksellaan, kapellimestari tiivistää.

Puheenjohtaja Seppo Lindy toivoo, että kaarelalaiset eri polven muusikot ottaisivat rohkeasti yhteyttä yhteistyön merkeissä.

– Jatkuvuus on meille tärkeää, Seppo sanoo. – Tarvitsemme lisää aktiivisia ja osaavia musiikin ystäviä.

Teksti Nina Eriksson
Kuva Jauri Varvikko

 

Kannelmäen Soitannollinen Seura ry, Seppo Lindy, 040 765 3105

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *