Tanotorven pääsiäismenu

Konalassa sijaitsevan ravintola Mistelin omistaja, kokki Jouko Eronen suunnitteli Tanotorven lukijoille seuraavan pääsiäismenun:

Keltainen Pääsiäiskeitto

Porkkanaa
Lanttua
Bataattia
Palsternakkaa
Perunaa
Valkosipulia oman maunmukaan
Suolaa
250 g viherpippuri-tuorejuustoa
2 dl kermaa ja
n. 2 litraa vettä
Valkopippuria ja yrttisekoitusta

Kuori ja paloittele juurekset. Keitä niitä vähässä vedessä n. puoli tuntia. Lisää juusto ja soseuta juurekset. Lisää loput ainekset ja kiehauta. Koristele annokset ruohosipulilla.

Jogurttilammas

Parin kilon lampaanpaisti
Valkosipulin kynsiä
Marinadi:
0,5 l luonnonjogurttia
1 sitruunan mehu
2 rkl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
rouhittua mustapippuria
kanelia

Poista kalvot ja rasvamöykyt. Tee viiltoja pintaan. Täytä viillot valkosipulin kynsillä. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pyörittele paistia marinadissa ja jätä maustumaan yön yli. Paista n. 2 tuntia 150-asteisessa uunissa. Paistamisen jälkeen kääri paisti folioon puoleksi tunniksi. Koristele silputulla mintulla.

Timjamiperunat

Perunoita
Öljyä
Valkosipulia
Timjamia
Suolaa
Valkopippuria

Kuori ja keitä perunat melkein kypsiksi. Sekoita öljyyn valkosipuli, timjami, suola ja valkopippuri.
Kaada perunoiden keitinvesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa hetki.
Laita perunat uunivuokaan ja kaada mausteinen öljy niiden päälle.
Pyörittele perunoita öljyssä.

Paista perunoita uunissa noin 20 minuuttia 175 asteessa. Kääntele perunoita välillä paiston aikana.

Helppo ja Nopea Pääsiäis-Pasha
250 g rahkaa
50 g sokeria
2 dl kermaa

2 tl vaniljasokeri
0,5 dl mantelirouhetta
1 rkl hienoksi raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua
0,5 dl rusinoita

Valuta rahkasta hera. Vispaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon valutettu rahka ja muut aineet. Jaa annoskulhoihin. Koristele rusinoilla, saksanpähkinärouheella ja sitruunamelissanlehdellä.

Herkullista Pääsiäistä!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *