30 vuotta autojen muovikorjausta

Eero Seppälällä on takana vuosia jo eläkeiän verran, mutta vielä ei ole tarkoitus jäädä laakereille lepäämään.

Raapaisitko peruuttaessasi betoniporsasta, kolhaisiko joku puskuriasi marketin parkkipaikalla? Miten ihmeessä penkkien väliin sijoitettu suksi voi jarruttaessa mennä kojelaudasta läpi? Haitta voi olla pelkästään kosmeettinen, mutta voi sitä harmia, kun kolhu osuus silmään joka päivä…

Tekevälle sattuu. Konalan ja Malminkartanon välissä, Hankasuontiellä sijaitseva Auto-Muovi Oy on korjannut autojen puskureita, verhoiluja ja kojelautoja 30 vuotta.

Vuonna 1989 aloittaneen firman perustajajäsen Eero Seppälä sanoo, että työlle oli aikanaan tilaus. Vakuutusyhtiöt harmittelivat, kun joka kolhaisun jälkeen meni puskuri vaihtoon, sillä asiantuntevia korjaamoja ei löytynyt. Uusi toimintamalli mahdollisti sen, että kolarien sattuessa korjaamot eivät enää saaneet heittää puskureita pois, vaan ne kerättiin ja korjattiin.

Nyt hommaa on pyöritetty 30 vuotta ja muovikorjaukset ovat yhä firman päätuote, vaikka palveluvalikoimaa onkin laajennettu myös tuulilaseihin ja perinteisiin huoltamohommiin, kuten perushuoltoihin ja -korjauksiin. Vauriotöiden lisäksi tehdään jarru-, iskunvaimennin- ja jousitöitä sekä pakoputki-, pelti- ja maalaustöitä.

Auto-Muovi Oy on myös Saabin valtuuttama korjaamo ja varaosamyyjä. Firma hoitaa myös Opelin varaosamyyntiä.

Tuotevalikoima on kasvanut niin varaosien, työkalujen kuin moottoriöljyn tukkukauppaan.

Palvelun pelattava

Asiakkaiden vaatimusten mukaan eletään. Jotkut ovat valmiita panostamaan paljonkin korjaustöihin, jolloin vioittunut puskuri saatetaan jättää korjaamatta ja vaihdetaan heti uuteen. Lähtökohtana kuitenkin on, että muovipuskurit ovat pääsääntöisesti korjattavissa lähes uudenlaisiksi, jos ne eivät ole törmäyksessä hajonneet osiin. Naarmut, reijät ja klommot ovat Auto-Muovin perustyötä, jotka korjataan ammattitaidolla näkymättömiin.

Samalla tavalla toimitaan sisäverhoilun osalta. Yleisimmät vahingot syntyvät tavarakuljetuksissa. Kuljetetaan esim. huonekaluja tai muuta isokokoista tavaraa, joka pakataan väärin tai sattuu lähtemään äkkijarrutuksessa liikkeelle. Tavaratilasta tai takapenkilät vauhdilla kojelautaan lentävä hyllynpätkä saattaa aiheutttaa yllättäviä vaurioita.

Jos vaurio ei ole niin suuri, että koko kojelauta pitää vaihtaa, voidaan tämänkaltaisetkin vauriot peittämään ja piilottamaan sopivan pinnoitteen avulla. Joskus oikean pintakuvion tekeminen voi olla työlästä, sillä pintakuviot vaihtelevat.

Kehittyvä perheyritys

Seppälä perusti yrityksen aikanaan yhteistyökumppaniensa kanssa, mutta vuosien saatossa mukaan on tullut myös perhe.

Eeron poika Vesa Seppälä sanoo olevansa ”joka paikan höylä” ja tekevänsä kaikkia firman töistä. Tällä hetkellä hän vastaa asiakaspalvelusta ja töiden vastaanottamisesta ja luovutuksesta.

Myös Vesan puoliso Anne Hamberg toimii yrityksessä. Hänen vastuullaan on yrityksen talous ja markkinointi.

Nykyaika tuo omat vaatimuksensa. Koneisiin ja laitteisiin on investoitava, ettei tiputa pois kyydistä
Nykyisin Auto-Muovissa huolletaan myös hybridiautoja, joiden huoltoon on hankittu pätevyys.

Jos yhä harmittelet liukkailla saamiasi puskurivauriota, älä jää miettimään. Auto-Muovin mottona on: ”Parasta palvelua kohtuuveloituksella”.

 

Teksti ja kuvat Jauri Varvikko

 

Auto-Muovi Oy
Hankasuontie 7, 00390 Helsinki
P. 020 712 0500
Arkisin 8:00 – 17:00
https://www.automuovi.fi/

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *