Alueemme K-marketit aktivoituivat elintarvikkeiden kotitoimituksiin

K-Market Iso-Kapan kauppiaat Tommi ja Mari Kaipainen keräävät laatikoihin asiakkaiden verkkotilauksia. – Kaikkea löytyy. Jos jokin yksittäinen tuote puuttuu, pyrimme aina tarjoamaan tilalle vastaavan rinnakkaistuotteen.

Alueemme ruokakaupat ovat aloittaneet tavaratilausten keräyksen ja niiden kotiinkuljetuksen. Kerroimme jo aiemmissa numeroissa S-Ryhmän Foodie- ja Kauppakassi-palvelusta, joka toimii mm. Kauppakeskus Kaaren Prismassa.

Nyt myös Keskon kauppiaat ja marketit ovat ryhtyneet tuumasta toimeen ja toimittavat ruokaa meidän kaikkien koteihin. Tarjonta tulee sopivasti täyttämään kysyntää, sillä Prismojen ja Citymarkettien verkkokauppakeräily on ollut aika tukossa tilanteesta johtuen.

Kaarelan alueella tuotetilauksia ottavat vastaan ainakin K-Market Kannelmäki ja Iso-Kappa. Iso-Kappa toimittaa ruokaa myös Konalan ja Lassilan alueelle.

– Aloitimme viime viikolla tilausten vastaanoton ja ruokatoimitukset. Kuljetamme tällä hetkellä useita kymmeniä lähetyksiä viikossa, kertoo K-Market Kannelmäen kauppias Timo Jääskeläinen.

K-Market Kannelmäessä kerätään ruokatoimituksia. Kauppias Timo Jääskeläinen (kesk.) sanoo, että lähetyksiä toimitetaan useita kymmeniä viikossa.

K-kaupat käyttävät toimitusten perilleviemiseen alihankkijoita. K-Market Kannelmäen kuljetuksista vastaa kannelmäkeläinen ravintola Rumpu kun Iso-Kapan toimitukset vie perille kannelmäkeläinen taksiyrittäjä Markku Rissanen.

Tilaukset mieluiten sähköpostitse

Tilaukset tehdään edellisenä päivänä ja ostokset toimitetaan seuraavana päivänä puolen päivän jälkeen. Kummankin kaupan tilaus-/toimitusmaksu on 10 euroa.

– Haluamme auttaa erityisesti iäkkäämpää väestöä ja riskiryhmäläisiä, K-Market Iso-Kapan kauppiaspari Mari ja Tommi Kaipainen kertovat.

Kumpikin kauppa suosittelee tilausten tekoa sähköpostitse. Tilauslistan teko on helpointa K-Ruoka -palvelussa https://www.k-ruoka.fi/kauppa. Valitset ensin oman kauppasi (Kannelmäki tai Iso-Kappa) ja lisäät sen jälkeen tuotteet ostoslistalle. Kun olet valmis, valitse ostoslistan oikealla puolella olevasta valikosta (•••) > Jaa sähköpostilla ja voit lähettää listan suoraan kaupallesi.

Rekisteröityneet asiakkaat voivat tallentaa vakiotuotteensa ns. älykkäälle ostoslistalle, jolloin aiemmat ostokset voi ottaa helposti uudestaan listalle.

Tilauksen voi tehdä myös puhelimitse, mutta se ruuhkautuu helposti. Maksaminen tapahtuu toimituksen yhteydessä. Korttimaksua suositellaan, mutta esim. Iso-Kappa ottaa myös käteistä vastaan.
Ks. tarkemmat ohjeet kauppojen omilta sivuilta.

Hyödyntäkää lähikauppojen palveluja

– Tavara ei ole lähikaupoista loppunut ja logistiikka toimii. Nyt kannattaa hyödyntää meidän palveluja, Tommi Kaipainen sanoo.

Pienet kauppiasvetoiset marketit ovat nopeassa tahdissa ottamassa uusia palvelukonsepteja käyttöön. Vastaavia palveluja on ollut kauppiaskohtaisesti ennenkin käytössä, mutta nyt niitä ollaan monistamassa. Kesko on laajentamassa verkkopalvelukonseptinsa koskemaan huhtikuussa myös K-Marketteja.

– Tarkoitus on helpottaa oman alueen asukkaiden rutiineja sekä tukea läheisiä toimijoita, niin yrityksiä kuin henkilöasiakkaita, Tommi sanoo.

 

Teksti ja kuva Jauri Varvikko

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *