Galleria Aforten Tero Grönlund: Malminkartanoa pitää elävöittää

Tero Grönlundilla on Kehruutiellä, Malminkartanossa, oma kehystämö ja galleria nimeltään Aforte. Tero on ollut Malminkartanossa kuusi vuotta, mutta pyörittänyt omaa firmaa jo vuodesta 1996.

– Minulla on ollut kehystämö aiemmin Nummelassa ja Helsingin keskustassa, Tero kertoo.
Kannattaa mennä rohkeasti sisään Teron liikkeeseen katselemaan esillä olevaa taidetta, keskustelemaan ja kyselemään hintoja. Ei tarvitse olla kehystettävää mukana.

– Yrittäjälle on aina mielekästä, kun käy ihmisiä. Kerron mielelläni erilaisista mahdollisuuksista lisää, kehystäjä toteaa.

 

Kehyksiä joka lähtöön

Aforte tekee kaikenlaisia kehystyksiä asiakkaiden tarpeen mukaan. Vaikka kehystysalalla on viime vuosina ollut hieman hiljaista ja taiteen kehystäminen vähäistä, niin kehystettävää kuitenkin riittää.

– Aina on kehystettävää, Tero sanoo. – Nykyään ihmiset kehystyttävät valokuvia, piirroksia ja esineitäkin. Myös sarjakuvien ja lasten maalausten kehystäminen kiinnostaa.

Terolla on liikkeessä omat työvälineet, joilla saadaan juuri oikeankokoiset kehykset aikaan. Kaikki tehdään käsityönä.

 

Tilaa taiteelle ja taiteilijoille

Kehystämön lisäksi tilat toimivat galleriana. Jos etsit esittelytilaa taiteellesi, niin Tero on valmis apuun.

– Minulta löytyy tilaa niin seiniltä kuin työskentelyynkin. Näyttelyitä on kuukausittain, mutta tällekin vuodelle on vielä tilaa.

Tero toivoo, että taiteilijat ottaisivat häneen yhteyttä, sillä liiketilasta on mahdollista erottaa erillisiä työtiloja käsityöläisyrittäjille.

– Mielestäni käsityöläisille pitää olla katutasotiloja, että taide pääsee esille. Internet on hyvä väylä markkinoida töitä, mutta se ei ole sama asia kuin päästä välittömään kosketukseen taiteilijan ja taiteen kanssa, Tero kertoo.

 

Työt esiin

Terolla on mielessä erilaisia suunnitelmia, jotta työ olisi mielekkäämpää ja saavuttaisi suuremman määrän ihmisiä ja ihmiset uskaltautuisivat tulemaan myös sisään liikkeeseen.

– Olen jo nyt tuonut töitä ulos. Seuraava etappi voisi olla pienimuotoinen taidekahvilatoiminta. Ihmiset voisivat käväistä kahvilla töihin mennessään tai sieltä tullessaan.

Tero on itsekin taiteilija. Hän tekee taidegrafiikkaa, pöllöteemaisia puupiirroksia. Tauluja on esillä gallerian seinillä. Viime vuonna hänellä oli Ei pöllömpää! -niminen näyttely Vihdissä.

 

Malminkartano herätettävä henkiin!

Tero asuu myös itse Malminkartanossa ja toivoisi, että kaupunginosa elävöityisi. Alueella on katutasolla paljon tyhjiä liiketiloja, joita annetaan vuokralle. Ikkunat mahdollistavat taiteen ja käsitöiden näkymisen ulos.

– Olisi hienoa, jos voisimme eri käsityöläisten kanssa tuoda joukolla töitä näkyville ja ulos.
Miltä kuulostaisi Malminkartanon taidepäivät, jolloin taiteilijat ympäri Suomen voisivat tuoda taidettaan Malminkartanon kujille näytille ja myyntiin? Todellinen ulkoilmagalleria suuren maailman tyyliin? Vaikka useampanakin viikonloppuna vuodessa?

Jos teillä on ideoita Malminkartanon elävöittämiseksi, olette kiinnostuneita näyttely- ja työtiloista tai haluatte lempikuvanne kehyksiin, niin ottakaa yhteyttä Teroon.

Teksti ja kuva: Jauri Varvikko

 

Kehystämö Galleria Aforte
Kehruutie 1, Malminkartanon
aseman pohjoispuolella,
Puh. 041 537 5019
www.aforte.fi
Av. ke 11-17, to-pe 10-18, la 10-14

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *