Itsenäisyyspäiväjuhlat Kanneltalossa

Kaarelan vuoden yrittäjä Risto-Matti Pitkonen. Onnittelemassa Kaarela-seura ry:n taloudenhoitaja Hannele Kosola ja puheenjohtaja Erik Bärlund.

Kanneltalon juhlasalissa juhlittiin perinteisin menoin itsenäisyyspäivää 6.12. Uusiutunut ohjelma ei jättänyt ketään kylmäksi, vaan herätti täyden salin välillä runsaisiin aplodeihin. Tilaisuuden juhlapuhujana oli entinen valtakunnansyyttäjä professori Matti kuusimäki.

 

Juhlassa julkistettiin Kaarelan vuoden yrittäjä. Tänä vuonna onni suosi Kaarelantiellä yrittävää Risto-Matti Pitkosta. Pitkonen tunnetaan paremmin autokorjaamo RMP-Huollon vetäjänä.
Alueen asukkaiden hyvin tuntema ja kehuma Pitkonen toimi Kaarelantiellä menestyksekkäästi vuodesta 2012. Korjaamotoiminta on tänä syksynä myyty uudelle yrittäjälle, Juho Kortelaiselle. Kortelainen ja Pitkonen ovat vanhoja ystäviä ja yhteistyö jatkuu.

– Töitä alkoi olla siinä mitassa, et-ten kerennyt lomia pitämään. Yritys tarvitsi kokopäiväistä työnjohtajaa ja liiketoiminnan myynti oli järkevä ratkaisu, Risto toteaa.

Pitkosen yritys omistaa yhä korjaamokiinteistön. Nyt pidetään hetki lomaa ja suunnitellaan tulevaa.

– En ole lähdössä Kaarelasta mihinkään, vaan tarkoitus on jatkaa hommia vielä vuosia, Pitkonen nauraa.

Eli korjaamopuolen vetovaihdosta huolimatta hommat jatkuvat entisellään. Tiedossa on parannettua toimintaa ja lisää palveluita. Risto pysyy taustajoukoissa ja ehkäpä tulemme näkemään hänet vielä korjaamon puolellakin.

 

Paikallisia toimijoita palkittiin

Kaarela-Seura palkitsi tapojensa mukaisesti juhlassa alueen eri toimijoita tunnustuksena heidän antamastaan panoksesta alueellemme ja sen kehitykselle.
Kaarela-Seuran kultainen ansiomerkki annettiin Kannelmäen voimistelijoiden puheenjohtaja Susanna Sevónille, Kaarela-Seuran toiminnantarkastaja Carl-Gustaw Antipinille, Kannelmäen Soitannollisen Seuran puheenjohtaja Seppo Lindylle ja kapellimestari Luis Ramirezille.

Kannelmäen Soitannollisen Seuran Varpu Silvennoiselle ja Pekka Arvilommille luovutettiin Kaarela-Seuran viirit Kannelmäen eteen tehdystä pitkäaikaisesta työstä.

 

Huippuohjelma

Itsenäisyyspäivän ohjelma ei jättänyt ketään kylmäksi. Perinteitä kunnioittaen nähtiin niin torvisoittoa kuin Kannelmäen voimistelijoiden tanssiesityksiä. Duo Frim-Fram esitti vaihteeksi suomenkielisiä kappaleita.
Uusina tähtinä nähtiin Stadin slangibändi sekä Tom Eklund ja Liivit Boys. Kummankin esiintymiset saivat aikaan riehakkaat aplodit. Toivottavasti kohtaamme heidät vielä uudestaan, vaikkapa Mätisfestareilla.
Seuraavaksi vuorossa olivat päivän pysyvät tähdet Taisto Saaresaho ja Raija Koso. Juhla huipentui Kannelmäen Soitannollisen Seuran ja tangokuningas Amadeuksen yhteisesiintymiseen ja Maamme-lauluun.

Ilta jatkui vielä Kanneltalossa Kaikkien itsenäisyyspäivän ohjelmalla.

 

Teksti ja kuva Jauri Varvikko

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *