Kannelmäen leikkipuistossa vietettiin uuden rakennuksen avajaisia

Kannelmäen uuden leikkipuistorakennuksen tilojen virallisia avajaisia juhlittiin 26.11. musiikin ja liikunan merkeissä. Aamulla oli lapsiperheillä mahdollisuus tutustua uusiin tiloihin ja iltapäivällä juhlittiin koululaisten kanssa. Tapahtumaa varten oli lainattu urheiluvälineitä Maunulan liikuntahallista. Välipalalla oli omenapiirakkaa ja lämmintä kaakaota.

Vuonna 1979 rakennetun leikkipuisto Trumpetin (Trumpettikuja) toiminta päättyi vuoden 2019 alussa. Koska myös leikkipuisto Kannelmäki (Kanneltie1a) oli korjauksen tarpeessa, päätti kaupunki korvata tilat uudella pysyvällä rakennuksella.

Uusi leikkipuistorakennus on nyt kaikin puolin valmis ja vanha purettu pois. Uusi rakennus otettiin käyttöön jo elokuussa koulujen alkaessa, mutta syksyn aikana on tehty vielä viimeistelytöitä ja hankittu kalusteita ja tarvikkeita.

Sijainti koulun vieressä tekee koululaisten iltapäivätoimintaan osallistumisen helpoksi. Tilat on suunniteltu alueen asukkaiden ja leikkipuistotoiminnan tarpeita ajatellen ja ne mahdollistavat monipuolisen käytön.

Rakennuksessa järjestetään arkisin lapsille ja lapsiperheille avointa ja ohjattua toimintaa sekä koululaisille iltapäivä- ja loma-aikojen toimintaa. Leikkipuistotiloja on tarkoitus vuokrata toiminta-aikojen ulkopuolella myös kuntalaisille.

Leikkipuisto Kannelmäen ohjaajat kertovat, että tiloja käyttää päivittäin yli 100 lasta. Iltapäivisin välipalalla käy noin 80 koululaista. Lasten toiminnasta vastaa viisi päätoimista kaupungin keikkipuisto-ohjaajaa.

Teksti Jauri Varvikko

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *