Kannelmäen terveysasemapalvelujen tuottaja valittu

Kannelmäessä terveysasemapalvelut tuottaa syksystä alkaen Terveystalo. Kaupunki kilpailutti terveysasemapalvelut keväällä 2021. Tarjouksia tuli kolme. Kyse on määräaikaisesta kokeilusta.

Terveysasemapalvelujen hankkimisesta tehdään neljän vuoden sopimus. Varsinaisen sopimiskauden jälkeen on mahdollista ottaa käyttöön vielä korkeintaan kahden vuoden mittainen optiokausi. Sopimuskausi alkaa syys-lokakuussa 2021.

Uudelle terveysasemalle hankittavat palvelut sisältävät lääkäreiden ja hoitajien kiireettömät ja kiireelliset vastaanotot, fysioterapian suoravastaanotot ja mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajan palvelut sekä näihin liittyvät tukipalvelut.

Uusi terveysasema Kannelmäessä tarjoaa syksystä alkaen asiakkaille samat palvelut kuin nykyinenkin terveysasema. Se hoitaa samaa Kannelmäen alueen väestöä. Kannelmäen terveysaseman nykyinen henkilöstö siirtyy kaupungin muille terveysasemille.

Kaupungin mukaan terveysasemapalvelujen lisähankinta ei vähennä nykyisten terveysasemien resursseja. Asiakasmaksuihin ei tule Kannelmäessä muutoksia, esimerkiksi terveyskeskusmaksua ei asiakkailta peritä jatkossakaan. Ulkopuolisilta palveluntuottajilta vaaditaan tarkkaa laatua ja yritysten ei esimerkiksi ole mahdollista markkinoida lisäpalveluita.

– Uudistus on yksi keino parantaa kiireettömän hoidon saatavuutta ja lisätä terveysasemapalveluja helsinkiläisille. Lisäpalvelu tulee myös tarpeeseen, kun kurotaan umpeen koronaepidemian aiheuttamaa hoitovelkaa, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo.

– Tämä on meille mahdollisuus ottaa oppia yksityisten palvelutuottajien toiminnasta ja rakentaa hyvää kumppanuutta heidän kanssaan sekä samalla uudistaa määrätietoisesti omia palvelujamme, jatkaa Turpeinen.

Kannelmäen terveysasema valikoitui kokeiluun, koska siellä jonot ovat muodostuneet pitkiksi ja terveysaseman nykyinen rakennus on huonokuntoinen.

Kannelmäen uuden terveysaseman tarkat osoitetiedot selviävät myöhemmin. Terveysasema aukeaa syys-lokakuussa. Tarkat aukeamisajankohdat täsmentyvät kesän aikana. 

Kannelmäen ja keskustan alueen asukkaille on tarkoitus viestiä uudistuvista palveluista ja palvelupisteiden avautumisesta hyvissä ajoin.

Lisätietoa terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, p. 050 3256 917, leena.turpeinen@hel.fi

Listätietoa kilpailutuksesta ja tarjousten valintaperusteista löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *