Kanneltalo kutsuu

Viime Tanotorvi-lehden numerossa aloitin Kanneltalon johtajan palstan. Tällöin toivoin saavani mahdollisimman paljon asukkaidemme ehdotuksia ja ajatuksia yhteiseen käsittelyyn tämän palstan kautta. Yhteydenottoja onkin jo tullutkin muutamia. Kiitos niistä!

Käsittelen tällä kertaa palautteista kahta kokonaisuutta: Kanneltalon lipunmyyntiä ja Metro-lehden jakelua Kanneltalossa. Mennään ensimmäisenä palautteisiin, jotka koskivat Kanneltalon lipunmyynnin viimeaikaisia muutoksia. Kerrataan mistä on kyse: Kanneltalossa on ollut oma lipunmyynti oikeastaan koko talon olemassaolon ajan. Kanneltalon lipunmyyntipisteestä pystyi ostamaan talon omien tapahtumien lisäksi pääsylippuja myös muiden toimijoiden kulttuuri- ja urheilutapahtumiin. Näin ollen minusta on perusteltua sanoa, että oma lipunmyynti on ollut alueen asukkaille annettua lähipalvelua.

Vuoden alusta alkaen Kanneltalon lipunmyyntipiste on pääosin ollut suljettuna. Muutos liittyy Helsingin kaupungin organisaatiouudistukseen, jossa tarkoituksena on saada kaupungin tuottamat toiminnot palvelemaan kuntalaisia mahdollisimman hyvin. Pääsylippujen hankinta on viime vuosina yhä enemmän siirtynyt nettiin, ja tämä oli vahvin perustelu Kanneltalon lipunmyyjän siirtämiseen kaupungin sisällä muihin tehtäviin.

Muutos voi myös tarkoittaa hetkellistä epätietoisuutta ja jopa palveluiden heikentymistä ja Kanneltalon lipunmyynnin kohdalla tilanne varmasti näyttäytyi asiakkaillemme juuri tällaisena. Nettisivuillamme oli vuodenvaihteen jälkeen pitkään vanhat lipunmyyntiaukioloajat ja -yhteystiedot näkyvillä, joten emme voi väittää onnistuneemme muutosviestinnässä. Sen voin todeta, että muutosaikataulu yllätti meidät. En kuitenkaan lähde selittelemään tämän enempään. Kyllä meidän olisi pitänyt pystyä parempaan ja erityisesti meidän asiakkaille aiheutunut mielipaha tässä harmittaa. Olen aidosti pahoillani jokaiselle lipunmyynnin muutoksesta aiheutuneesta mielipahasta. Katastrofaalisen alun jälkeen on vain mahdollista tehdä asiat paremmin. Lipunmyynnin kohdalla muutosta parempaan on näköpiirissä ja tästä minulla on ehkäpä jo seuraavassa johtajan palstan kirjoituksessani kertoa lisätietoja.

Sitten Metro-lehteen. Kanneltalon aulassa on ollut pitkään Metro-lehden jakelupiste. Loppuvuodesta päätimme siirtää Metron jakelupisteemme aulasta kirjaston tiloihin. Emme olleet muutosinnossamme huomioineet sitä, että Kanneltalon aukioloajat ovat laveammat kuin talon kirjaston aukiolo on, joten erityisesti aamuvirkuilta jäi lehti saamatta. Lisäksi moni Kanneltalon ohi kulkeva asukas on saanut napattua Metro-lehden kätevästi ja nopeasti aulasta matkaansa. Tästä muutoksesta on tullut useampi negatiivinen palaute. Metro-lehtien kanssa tehty kokeilu saa jäädäkin kokeiluksi ja lehdet palautetaan tuttuun paikkaansa. Jatkossa Metro-lehden voi noutaa mukaansa totutusta hyvästä paikasta Kanneltalon aulasta.

Metro-lehtiesimerkki olkoon innoituksena kaikille palautteenannon tärkeydestä. Kanneltalon koko toiminnan kannalta lehdenjakopiste ei ole iso tai merkittävä asia. Se, minkä takia otin asian esille on kuulemisen ja kuuntelemisen tärkeys. Teimme muutoksen, joka koettiin huonoksi. Vastaanotimme asiasta palautetta ja palautteiden perusteella pystyimme pohtimaan päätöstämme vielä toisen kerran, toisesta näkökulmasta. Joten palautteenannolla on merkitystä. Ollaan yhteydessä!

Ia Pellinen
ia.pellinen@hel.fi, 0401686270

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *