Kanneltalo kutsuu

Valo ja kevät! Ah, miten hyvältä tämä tuntuukaan pitkän pimeän jatkon jälkeen. Kevät on tullut ja tämä riemastuttaa minua juuri nyt varsin paljon. Tässä valon lisääntymisessä ja sen fiilistelyssä on kyllä jotain kovin suomalaista. Joka kevät sitä tervehtii valoa kuin hetkeksi kadonnutta ystävää yhtä innoissaan!

Olen saanut kiitettävästi yhteydenottoja asukkailta aloitettuani Tanotorvessa palstani. Tämäkin ilahduttaa minua. Eräs yhteydenotto koski Kanneltalon kevään ohjelmatarjontaa. Palautteenantaja koki, että Kanneltalon kevään ohjelmasta puuttui kiinnostavat esitykset. Aiempina kausina henkilö oli ohjelmastamme sopivaa ohjelmaa löytänyt. Suuria ohjelmamuutoksia emme tehneet esimerkiksi verrattuna viime syksyyn, joten uskon, että tapahtumatietojen löytymisessä on ollut palautteenantajalle suurin haaste. Tämä kevät oli ensimmäinen kausi aikoihin, jolloin Kanneltalolta ei ilmestynyt omaa kausiesitettä vaan tilalla julkaistiin kaupungin kulttuuripalveluiden yhteinen ohjelmakoonti. Palautetta uudistuksesta on tullut suuntaan ja toiseen. Uutta esitettä on kehuttu siitä, että siinä on koottuna mm. kaikki alueellisten kulttuurikeskusten ohjelma. Enää ei tarvitse selata jokaisen kulttuuritalon omaa esitettä vaan tiedot löytyvät koottuna yhdestä kirjasesta. Toisaalta yksittäisten toimijoiden ohjelmaa ei yhteisesitteessä pysty kattavasti esittelemään. Ja tämä voi osaltaan luoda tunteen, että ohjelmatarjonta on reilusti muuttunut aiemmasta. Kanneltaloon on tulossa vielä kevään aikana varsin kiinnostavia esityksiä ja tapahtumia. Esittelen näistä muutaman:

The Artist on nykysirkusesitys, jossa Thom Moncktonin esittämä hahmo pöljäilee hullunkurisen taiteilijaroolissa 22.–24.3. Olen aiemmin nähnyt Cirko – Uuden sirkuksen keskuksessa Moncktonin esiintyvän ja hänen osaamisensa vakuutti. Tätä tulen katsomaan alakouluikäisten lasteni kanssa, ehdottomasti. Näytelmäkirjailija, teatteriohjaaja Juha Hurmeen omakokemuksiin perustuva Hullu on pyörinyt Tampereella Teatteri Telakassa täysille katsomoille. Esitys tulee 4.-6.4. vierailemaan myös Kanneltalossa. Pe 6.4. Hurme on itse paikalla klo 18.15 kertomassa Hullu-esityksen taustoista. Hurme on Aamulehden-haastattelussa 7.12.2016 koskettavasti todennut: ”Kaikilla on lähipiirissä joku mielenterveyspotilas. Kaikilla. On joku tuttu tai omakohtainen kokemus. Siksi kannattaa puhua. Tehdä näytelmä. Se auttaa ihmisiä.”

Jaksan aina olla ylpeä siitä, kuinka meillä on mahdollisuus tukea ammattitaiteilijoiden ensi-iltoja. Kanneltalossa Gruppen fyra -ryhmän Goodwill-tanssiteoksen ensi-iltajakso on 12.–14.4. Teos juhlistaa tanssiryhmä Gruppen Fyran 20-vuotista taivalta tanssin kentällä. Kahvilan stagella jatkaa varsin suositut maksuttomat ohjelmat, kuten Mari Kätkän luotsaamat yhteislaulut sekä Juurilla- ja Silmänkääntäjät -klubit. Ammattijärjestelijä Laura Holmström luennoi kahvilan stagella kevään aikana vielä kerran lauantaina 7.4. klo 12. Lauran luennoilla on tosi kiinnostavasti käsitelty lähes jokaiselle tuttua ongelmaa: tavarapaljoutta ja tavaroista luopumisen vaikeutta. Laura on luennoillaan antanut käytännön vinkkejä siitä, miten tavaramäärää pystyy kohtuullistamaan ja näin luopumaan tavarapaljouden aiheuttamasta painolastista ja morkkiksesta. Samaisena lauantaina aulassamme on klo 10–14 Tavaranvaihtotori, johon voi tuoda itselleen tarpeetonta pientavaraa kiertoon ja samalla napata mukaansa jonkun muun tuomia aarteita. Suosittu Zodiakin tuottama kylvötalkoo-tapahtuma potkaistaan käyntiin ma 26.3. klo 17–20 ja tällöin pääsee istuttamaan erilaisia hyötykasveja Kanneltalon aulassa. Hyötykasvit viljellään Antinniityn yhteisöpuutarhaan ja Sitratorin kylvölaatikoihin. Kylvötalkoot jatkuvat maanantaisin klo 17–20 aina 4.6. asti.

Ja lopuksi vielä: loistava Kjell Westö vierailee kahvilan stagellamme ke 14.3 klo 19 kertomassa uudesta kirjastaan Rikinkeltainen taivas.

Lisää tapahtumia ja lisätietoja ylläolevista: www.kanneltalo.fi. Tervetuloa meille!

Ia Pellinen
ia.pellinen@hel.fi, 0401686270

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *