Kanneltalo kutsuu

Kanneltalossa juhlittiin romanien kansallispäivää sunnuntaina 8.4., jolloin talossa konsertoi lahjakkaita romaninuoria. Päivän aikana pääsin nauttimaan loistavista musiikkiesityksistä lämminhenkisessä ja arvokkaassa tilaisuudessa.

Joni Enroth oli yksi Kanneltalon Romanimusiikin ilta -tapahtuman järjestäjistä. Enroth kertoi toimivansa aktiivisena Espoon romaninuorten yhdistyksessä ja taho yhdessä Au mensa -romaninuorisohankkeen kanssa oli Kanneltalon tapahtujajärjestäjinä. Vaikka Enrothilla oli Kanneltalon tapahtumassa kuoronjohtajana iso musiikillinen panostus, päivätyö löytyy aivan toisaalta kuin musiikin parissa. Hän on vastavalmistunut nuoriso-ohjaaja ja tällä hetkellä työskentelee lastenkodissa nuortenohjaajana.

Kysyin Enrothilta mitä romanien kansallispäivä hänelle merkitsee. Enroth totesi, että hänelle Suomen itsenäisyyspäivä on aina ollut juhlava ja tärkeä päivä ja oikeastaan vasta viime vuosina hän on osannut juhlistaa myös romanien kansallispäivää.

Viime vuosien ajatusilmapiirin muutos on osaltaan vahvistanut Enrothin kokemusta romanien kansallispäivän merkityksestä. Toisin sanoen Enroth kokee, että rasismi on vähentynyt: ”Romaneita on ollut Suomessa yli 500 vuotta. Mutta vasta viime vuosina yhteiskunta alkaa sopeutumaan meihin. Nykypäivänä tuntuu siltä, että romanina olo on rikkaus, ei rasite”.

Kanneltalo kuuluu kaupungissa kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialaan. Toimialajohtajamme Tommi Laitio on useamman kerran linjannut tasa-arvon edistämisen olevan yksi tärkeä tehtävämme kunnallisena palveluntuottajana. Omassa työkentässäni näen mahdollistajan vastuullisen roolin olevan varsin tärkeä arvo ja toiminnallani pystyn tukemaan erilaisten kaupunkilaisten omaehtoista tekemistä. Kanneltalossa vietetty romaninuorten musiikin iltapäivä oli yksi osallisuuden ja näkyväksi tuomisen muoto. Tulen jatkamaan tämän tyyppistä mahdollistamista myös jatkossa.

Lopuksi jo muutama numero sitten lupaamani uutinen: Kanneltalo saa taloon takaisin oman lipunmyynnin 16.4. lähtien. Lipunmyynti tapahtuu talossa sijaitsevassa Kannelmäen kirjastossa aina kaikkina kirjaston aukioloaikoina. Eikö olekin loistavaa! Ainakin näin aluksi myymme ainoastaan Kanneltalon omiin esityksiin lippuja. Hyvä huomio on se, että ottaa maksukortin mukaan, sillä korttimaksu käy ainoastaan maksuvälineenä. Seuraavan Tanotorven numeron palstalla lisää tästä. Ollaan yhteyksissä!

Ia Pellinen
ia.pellinen@hel.fi, 0401686270

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *