Kanneltalossa vietettiin iIolla ja arvokkuudella Suomen itsenäisyyttä

Kanneltalon johtaja Ia Pellinen ja apulaispormestari Tomi Sevander.

Kanneltalossa juhlittiin jälleen kerran itsenäisyyspäivän merkeissä. Kaarela-Seura järjesti perinteisen juhlan 55:n kerran. Ohjelmassa oli taiteellllista tanssia, jazzia, vähän kevyempää sekä klassista musiikkia. Juhlapuheen piti Kannelmäen kasvatti, apulaispormestari Tomi Sevander. Tapahtumassa julkistettiin Kaarelan vuoden yrittäjä. Sali oli tietysti tupaten täynnä.

Kaarela-seuran juhlaa seurasi nyt kolmatta kertaa kaikille Kaarelan asukkaille ja ystäville tarkoitettu Kaikkien itsenäisypäiväjuhla. Kun tapahtuma järjestettiin 100-vuotiaan Suomen kunniaksi kaksi vuotta sitten, niin ideana oli tarjota hyvää ruokaa ja mieltä matalan kynnyksen periaatteella. Juhla on maksuton ja kaikille tarkoitettu. Idean äiti, Kanneltalon tuottaja Tiina Laukkanen voi olla hyvillä mielin, sillä konsepti toimii. Tunnelma oli lämmin ja väkeä saapui iloitsemaan itsenäisyyttä.

Useamman viikon taustatyö ja valmistelu kulminoitui asukkkaille tarkoitettuun yhteistilaisuuteen.

– Fiilikset ovat odottavan jännittyneet ja mieli juhlallinen, sanoi Kanneltalon johtaja Ia Pellinen juuri ennen tapahtuman alkua.

Pitkän juhlapöydän antimiin kuului tällä kertaa perinteistä luomukarjalanpaistia, karjalanpiirakkaa munavoin kera sekä kaiken kruunajaiseksi mustikkapiirakkaa. Lisäksi oli tarjottavaa nyyttärimeiningillä.
Hyvän ruoan mausteena oli tunnelmalliset ohjelmanumerot.

– Itsenäisyys merkitsee vapautta, monimuotoisuutta ja juhlaa. Se on iloa ennen kaikkea, Ia summaa.
Ja ilo hehkui kaikkien ilmeistä ja äänistä!

llan ohjelmassa Kanneltalon kahvilan stagella esiintyivät muun muassa Helsinki Klezmer Kapelye ja Resting Bitches yhtyeet sekä Kaj Chydeniuksen musiikkia esittävä Ritva Koskensuu Trio.

Lapsille oli tarjolla Nukketeatteri Sytkyjen esitys Auditoriossa.

Kaikkien itsenäisyyspäivän ohjelman tuottaa Kanneltalo ja Pand – taiteilijat rauhan puolesta. Mukana tapahtumassa ovat myös D-asema, Lännen aikuissosiaalityö, Länsi-Helsingin seurakunnat ja Kansallisteatterin Kaarela-hanke.

Teksti Nina Eriksson
Kuvat Jauri Varvikko

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *