Malminkartanon aukiolla kulttuuria, kirppiksiä ja liikuntaa

Malminkartanon aukio herää eloon ensi kesänä, kun asukkaat ja alueen toimijat järjestävät siellä ideoimaansa ohjelmaa: katusoittoa, joogaa, jumppaa, pihapelejä, barokkimusiikkia, yhteislaulua, korttelikävelyitä ja paljon muuta.

Kerran kuussa aukiolla vietetään kirppislauantaita. Kirppiskausi käynnistyy lauantaina 25. toukokuuta klo 10-14. Muut kirppispäivät ovat 8. kesäkuuta, 13. heinäkuuta ja 10. elokuuta. Kuka tahansa voi tuoda aukiolle oman pöydän tai viltin, tulla myymään aarteitaan ja viedä lopuksi myymättä jääneet tavarat mennessään. Kirppikset toimivat alusta loppuun omatoimiperiaatteella. Osallistuminen on myyjille maksutonta.

5. ja 26. kesäkuuta klo 12-14 tarjolla on kasvissosekeittoa ja pihapelejä. Keskiviikkona 19.6. klo 12-14 aukiolla kajahtavat ilmoille yhteislaulut.

Aukiolla nähdään myös taidetta: 17. toukokuuta aukiolle ilmestyy Pia Sirénin teos ”Julkiset rakennustyöt” ja heinä-elokuussa Alepan katolla nähdään Merja Puustisen ja Andy Bestin veistosryhmä Strange Fruit. Teokset ovat osa Suomen kuvanveistäjäliiton Sculpture Expanded -hanketta, jossa julkinen taide kiertää kesän aikana eri puolilla Helsinkiä.

Malminkartanon aukion kesäohjelma täydentyy toukokuun aikana. Tulevista tapahtumista ilmoitetaan alueen ilmoitustauluilla ja Malminkartanon aukion kesä 2019 -Facebook-tapahtumassa.Kesäohjelmaa on suunniteltu avoimissa asukaskokouksissa sekä Facebookissa. Lähtökohtana on, että kuka tahansa voi järjestää aukiolla ohjelmaa matalalla kynnyksellä. Aukio on varattavissa 1.6. alkaen pienimuotoisiin yleisötapahtumiin osoitteessa varaamo.hel.fi.

Ella Tanskanen
stadiluotsi

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *