Suomalais-venäläinen koulu aloitti toimintansa Pelimannintiellä

Paviljonkirakennukset ovat viihtyisiä. Kuuden rakennuksen väliin mahtuu myös pihoja eri-ikäisille oppilaile. Kuva SVK.

Suomalais-venäläinen koulu aloitti toimintansa uusissa väistötiloissa Pelimannintiellä Kannelmäessä maanantaina. Uusia paviljonkirakennuksia on pystytetty koko kesä hiki hatussa ja viimeistelytyöt ovat monilta osin kesken, mutta ne eivät estä koulunkäyntiä.

Rehtori Tuula Väisänen kertoo, että käynnissä on ollut loppurynnistys.

– Koulu on muuttanut viime päivinä sisään. Kalustukset ja asennukset valmistuivat viime viikolla, jotta syyslukukausi saatiin alkamaan ajallaan.

Koulun henkilökunnan tunnelmat ovat olleet muuton kynnyksellä positiiviset. Rehtori on hyvin odottavin mielin ja uskoo, että syyslukukausi käynnistyy hyvin väistötiloissa.

– Saimme oikein viihtyisät väliaikaistilat ja uudet kalusteet. Paviljonkirakennukset ovat kouluksi tehtyjä ja sopivat hyvin. Kuuden rakennuksen väliin mahtuu myös pihoja eri-ikäisille oppilaille ja pelaamiseenkin, Väisänen kertoo.

Vanhat rakennukset puretaan

Maununnevalla sijaitsevien vanhojen koulurakennusten purku aloitettiin myös kesän aikana. Ennen sitä suljetulla koululla ehdittiin pitää entisten oppilaiden toimesta kuoppajaiset ja seinät olivat täyttyneet graffiteista ja kirjoituksista. Osa kirjoituksista oli luvallisia, sillä oppilaille annettiin lupa jättää hyvästinsä seiniin. Sana kuitenkin kiiri ja seinät alkoivat täyttyä myös luvattomista graffiteista.

Nyt purkutyöt ovat jo vauhdissa ja alue suljettu ulkopuolisilta. Purku kestää pitkään, sillä rakenteissa on paljon haastavia elementtejä, kuten asbestia. Kun purkutyöt on saatu päätökseen, alkavat uuden 700 opiskelijalle suunnitellun puukoulun rakentamistyöt. Näillä näkymin uusi koulu tullaan ottamaan käyttöön elokuussa 2021. Siihen asti opiskelu tapahtuu Pelimannintien paviljongeissa Kannelmäessä.

Teksti: Jauri Varvikko

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *