Uuden Kannelmäen toisen vaiheen aloitus siirtyy loppuvuoteen

Kannelmäen uuden ostarin ensimmäinen rakennusvaihe on viety loppuun viimeistelyjä lukuun ottamatta. Sävelkortteliin suunniteltujen talojen rakentamista jatketaan vuoden lopussa.

Monet kannelmäkeläiset ovat viime viikkoina ihmetelleet, miksi Uuden Kannelmäen, eli Kannelmäen vanhan ostarin paikalle nousevien Sävelkorttelin talojen rakentaminen ei ole edistynyt suunnitelmien mukaan, vaan alueella on ollut hiljaista.

Pohjola Rakennus Oy:n varatoimitusjohtaja Miika Oksanen kertoo Tanotorvelle, että toteutussuunnitelman aikataulua on muutettu. Yhtiöiden rakennusjärjestystä ja hankemuotoja on järjestelty uusiksi. Samalla rakennussuunnitelmia on päivitetty. Seuraava rakennusvaihe alkaa tämän vuoden loppupuolella.

– Olemme vieneet nyt ensimmäisen rakennusvaiheen loppuun. Alueella ja parkkihallin ympäristössä tehdään tällä hetkellä viimeistelytöitä, jotka saatetaan loppuun kevään aikana, Oksanen sanoo.

Korttelin ympäristössä on viime päivinä tehty maisemointitöitä, Vanhaistentien toiset rappuset on avattu ja jo valmistuneiden kahden talon ympärille on tehty istutuksia.

 

Tiedottamista parannetaan

Alueemme asukkaat ovat aiemmin seuranneet projektin etenemistä uusikannelmaki.fi sivulta, mutta sitä ei ole päivitetty useaan kuukauteen. Miksi?

Oksanen pahoittelee katkoa tiedottamisessa.

– Uudistamme tällä hetkellä markkinointiamme ja uudet nettisivut ovat työn alla. Tarkoituksemme on jatkaa tiedottamista, kun kokonaisuus on valmis.

 

Tuleeko Sävelkorttelin eteen suihkulähde?

Pohjola Rakennuksen Uutta Kannelmäkeä kuvaavissa havainnekuvissa Sävelkorttelin eteen on suunniteltu palautettavaksi vanhalta ostarilta purettu kuvanveistäjä Harry Kivijärven Kivet-veistos ja suihkulähde. Kivijärvi on suunnitellut mm. keskustassa sijaitsevan J.K. Paasikiven muistomerkin.

Tanotorven tietojen mukaan teos on Helsingin kaupungin Museoviraston hallussa ja alueemme taiteilijat ovat pelänneet, ettei suihkulähdettä ehkä palautetakkaan Kannelmäkeen.

Miika Oksanen, siirretäänkö Kivet -teos uusien asuinrakennusten edessä sijaitsevalle aukiolle? Milloin tämä tapahtuu?

– Suihkulähde on museovirastolla ja se asennetaan takaisin, kun se on teknisesti mahdollista. Arviolta 3 – 4 vuoden kuluttua.

 

Teksti ja kuva Jauri Varvikko

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *