”Uuden Kantsun” rakentamien on pitkä projekti – suunnitelmien mukaan edetään

Uuden Kantsun rakentaminen etenee hyvää vauhtia seuraavaan vaiheeseen. Ensimmäiset talot Asunto Oy Helsingin Nuotti ja Asunto Oy Kantelettarentie valmistuvat suunnitelmien mukaan vuoden vaihteessa ja Asunto Oy Helsingin Tahdin ennakkomarkkinointi alkaa ensi syksynä.

Vanhan ostarin alueen muuttaminen viihtyisäksi ja moderniksi asuinkortteliksi on monen vuoden projekti, mutta hyvässä vauhdissa ollaan.

Uuden Kantsun ”kylä kaupungissa” -kortteli sai asukkaille järjestetyn nimikilpailun myötä nimekseen Sävelkortteli ja samaa musiikillista linjaa edustavat myös tulevien asuinkerrostalojen nimet.

Ensimmäisenä on rakenteilla As Oy Helsingin Nuotti, jonka rungon betonielementtien asennukset ovat edenneet jo neljänteen kerrokseen. Samaa tahtia nousee Kojamon Asunto Oy Helsingin Kantelettarentie 15.

Kannelmäen Liikekeskuksen sekä Sävelkorttelin Parkkihallin elementtirungot on asuinkerrostalojen alapuolelta ja sisäpihan kannen osalta saatu jo pääosin valmiiksi, ja tiloja jakavia väliseiniä muurataan parhaillaan.

Torninosturi poistuu katukuvasta toukokuussa, kun rakennuksiin saadaan vesikatto päälle. Sen jälkeen tehdään sisä-, julkisivu- ja pihatöitä.

Näiden myötä ensimmäinen rakennusvaihe valmistuu kokonaisuudessaan helmikuussa 2019.

Seuraava vaihe jo aloitettu
Uuden Kantsun seuraavan vaiheen edellyttämät purkutyöt aloitettiin maaliskuussa. Runkojen purkaminen aloitetaan maalis- huhtikuun vaihteessa.

Purkutyöt käsittävät kaikki ostarin harmaajulkisivuiset vanhat rakennukset tontin eteläreunalta kioskirakennuksille ja entiselle Filmtownille asti. Kioskien pohjoispuolelle jäävät liikerakennukset säilyvät kuitenkin normaalisti toiminnassa toistaiseksi.

Purkutyöt tehdään alueen sisällä vaiheittain, ja ne valmistuvat kokonaisuudessaan toukokuussa.
Uutta odotetaan

– Koko Kannelmäen hanke on vasta alussa ja jatkuu vielä viisi tai kuusi vuotta. Hanke etenee kerrostalo tai mahdollisesti kaksi kerrallaan, kertoo projektipäällikkö Johanna Saarela Pohjola Rakennus Oy Uusimaasta.

Seuraavaksi aloitetaan Asunto Oy Helsingin Tahdin rakentaminen Kantelettarentien varteen. Sen ennakkomarkkinointi ja rakentaminen aloitettaneen ensi syksynä. Uusia asuntoja tulee noin 70, 30 neliön yksiöistä 60 neliön kolmioihin.

– Uuden Kantsun asunnot ovat kiinnostaneet ostajia. Helsingin Nuotista on melkein kaikki asunnot myyty ja tulevien kohteiden asuntojakin on jo tiedusteltu, toteaa myyntipäällikkö Sari Lähde Pohjola Rakennus Oy Uusimaasta.

Seuraavan vaiheen asuntojen myynnistä vastaa Huom! Kiinteistövälitys Oy.

Tietoa tarjolla
Uuden Kantsun projektin vaiheista tiedotetaan säännöllisesti.

Työmaan viikkotiedote julkaistaan aina perjantaisin sekä työmaa-aidan ilmoitustaululla että verkossa osoitteessa www.uusikannelmaki.fi.

Verkkosivuilla kerrotaan myös muista ajankohtaisista asioista kuten asuntojen markkinoinnista.

Teksti: Leena-Kaisa Simola
Kuva: Pohjola Rakennus Oy Uusimaa

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *