Uusi päiväkoti Soittajantielle

Kannelmäen Soittajantien varteen, osoitteeseen Soittajantie 10, suunnitellaan uutta päiväkotia. Nykyinen päiväkoti Vanhainen on tarkoitus purkaa ja paikalle rakennetaan suurempi päiväkoti, jonka tontti laajenee liikuntapuistoon. Kaavamuutoksen yhteydessä tarkastellaan myös liikuntapuiston kulkureittejä ja päiväkodin liikenneratkaisuja sekä tutkitaan tarvetta yhdistää Posetiivarinpuisto osaksi liikuntapuistoa.

Suunnittelun tavoitteet ja alue

Asemakaavan muutos koskee nykyisen päiväkodin korttelia, Kannelmäen liikuntapuiston aluetta, Posetiivarinpuiston puistoaluetta sekä Soittajanpolun katualuetta.

Tavoitteena on mahdollistaa uuden, n. 250-paikkaisen päiväkodin rakentaminen nykyisen päiväkodin paikalle (Soittajantie 10). Päiväkotirakennus puretaan ja toiminta siirtyy uuteen päiväkotiin.

Kaavamuutoksessa tutkitaan päiväkotitontin laajentumista vähäisessä määrin viereisen Kannelmäen liikuntapuiston alueelle. Tähän liittyen tarkastellaan samalla liikuntapuiston reittijärjestelyjen muutostarpeita ja mahdollisuutta liittää alueen luoteisnurkan Posetiivarinpuisto osaksi liikuntapuistoa.

Lisäksi selvitetään uuden päiväkodin saatto- ja huoltoliikenteen järjestelyjä. Tämä voi aiheuttaa muutoksia nykyisiin Soittajantien ja Urkupillintien katu- ja liikennejärjestelyihin. Päiväkodin huoltoajon ja saattoliikenteen on tarkoitus tapahtua Urkupillintien puolelta.

Rakennuksen on arvioitu valmistuvan vuoden 2023 lopulla.

Helsingin kaupungin Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala tiedottaa päiväkotitoiminnan muutoksista.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *