Väki vähenee, pidot paranee – Majavan matkassa

Legendaarisen Kari Suomalaisen poika Valtteri toimi vuoden verran YK-rauhanturvaajana Syyriassa joskus 1990- luvulla. Hän kirjoitti kokemuksistaan kirjan ”Sauna Syyriassa”

Valtterin huumori oli nerokasta ja sysimustaa. Hän ennakoi sen, että kirjasta nousee meteli. Siksi hän otti tulevat syytökset itse esille ja totesi, joo, kyllä minä rasisti olen, toisaalta kukaan ei pysty syyttämään minua ennakkoluuloisuudesta. Kaiken kertomani olen itse nähnyt ja kokenut. Rehellinen ihminen joutuu aina syytetyksi ja tuomituksi. En tiedä mihin Valtteri kuoli 1994 ainoastaan 38 vuotiaana. Hän ehti kirjoittaa myös kirjan Kuolet vain kahdesti. Kirjassa hän kertoi muisteloitaan toimestaan Oikeuslääketieteen laitoksen obduktiopreparaattorina eli kylmäkirurgina, kuten hän itse totesi. Sysimusta teos, mutta myös mielettömän hauska.

Rauhanturvatouhusta hänellä oli selkeät mielipiteet, touhussa ei ole mitään järkeä, mikään ei muutu. Aina ne ovat siellä tapelleet ja aina ne tulevat siellä tappelemaan. Heidän suhtautumisensa sotimiseen on erilainen kuin meidän. Se on osa heidän kulttuuriaan. Sotiminen tarjoaa vaihtelua tylsään arkeen. Sota tarjoaa myös oikotien paratiisiin. Jostain syystä ylemmillä upseereilla ja uskonoppineilla ei ole niin tulenpalava kiire paratiisiin, he antavat kohteliaasti kiireisimmille tilaa, Suomalainen kuvaa värikkäästi joukkojemme yhteistoimintaa paikallisten kanssa. Pataljoonamme joutui palkkaamaan 60 paikallista töihin. Tästä alkoivat murheet, koska ei heillä voinut juuri mitään teettää. Miehet olivat syntyneet herroiksi, joille ei työ maistunut. Noissa maissa naiset tekivät työt.

Työtä pidettiin alempiarvoisena puuhasteluna. Kokemus- ja koulutustaso oli myös olematon, kaikki meni rikki mihin he koskivat. Heidän työnimikkeensä oli handyman, jonkinlainen yleismies siis. Suurin osa päivästä kului varuskunnan pannuhuoneessa teetä juomassa. Kerranpa heille annettiin tehtäväksi kaataa parkkipaikalta pieni puu. 110 hengen työprikaati, marssikin paikalle valtavaa pulinaa pitäen. Kun joukkojen komentaja meni illalla katsomaan työn satoa, niin mitään ei ollut tapahtunut. Suunnitteluvaihe kesti kauan kuten asiat yleensä tuolla päin. Suivaantunut komentaja haki metrin mittaisen, macheten huoneestaan ja katkaisi puun kahdella iskulla. Suomalainen epäili, että puu saattaa vieläkin olla parkkipaikalla.

Kerran kun näille handymaneille jaettiin vahingossa aseet, niin johan alkoi tapahtua. Huuto, kirkuna ja ramboilu alkoi heti. Ilmaan ammuttiin ja hauskaa oli. Vahinkojen välttämiseksi aseet jouduttiin vikkelästi keräämään pois.

Suomalainen vertasikin porukkaa jonkinlaiseen leikkikoululaisten kaveripiiriin, joka on ryhtynyt pahantekoon. Kaikki tapahtui tunteen pohjalta ilman sen kummempaa ajatusta.

Turhaa on heille edes yrittää mitään demokratiaa tuputtaa. He arvostavat sellaisia päälliköitä kuten Saddam tai Gaddafi. Mikäli nämä poistetaan vallasta niin kaaos seuraa kunnes uusi Saddam on löydetty. Heille pitää yrittää löytää mielenkiintoista puuhaa. Se on vaikeaa, koska maat ovat kivikautisella tasolla. Perussyy on se, että porukkaa on kerta kaikkiaan liikaa. Perheet kunnioittavat suurta lapsilukua. Kun ei ole työtä, leipää tai koulutusta niin lopputuloksen voi helposti arvata. Mikään ratkaisu ei ole tulla kylmiin pohjoismaihin ilman mitään koulutusta tai ammattitaitoa. Voi vaan ennustaa turhautumisen, mikä siitä seuraa. Nähty on. Poliitikot ovat täysin hukassa ongelman ratkaisussa. Maapallolla on parisen miljardia nuorta kaveria, joita kiinnostaa tulla Eurooppaan, koska kaveritkin ovat tulleet ja valehtelevat minkä ennättävät.

Taisivat nämä entiset itädemokratiat menetellä sittenkin oikein. Suuretkin väestömäärät ovat vähenemässä sellaisissa maissa kuin Venäjä, Kiina ja Japani. Elintason nousu alentaa automaattisesti väkilukua ilman mitään toimenpiteitä. Jo Juutas Käkriäinen huomasi aikoinaan, ettei suuri lapsilauma tuonut mukanaan kuin kirppuja, luteita ja täitä kamalasta hajusta puhumattakaan.

Meitä ei edes kirkko pakota pirttiviljelemään. Tämä on arka aihe kehittymättömissä maissa. Tietämätöntä kansaa on helppo hallita. Miksi väestön pitäisi aina vaan lisääntyä? Ei meitäkään pidä joka vuosi olla yhä enemmän. Nyt meillä notkuu jo 60.000 nuorta ilman koulutusta ja työpaikkaa. Eikös tuo porukka pitäisi saada aktivoiduksi? Pitäisi.

Onko jossain hoidettu asiat hyvin? Ensiksi mieleeni tulee Israel. Sieltä ei löydy öljyä joten asiat täytyy hoitaa toisin, Väestö on sopivan kokoinen eikä uskontoakaan ole kuin sopivasti kotitarpeiksi. Arvot ovat kohdallaan. Koulutusta ja sivistystä arvostetaan. Onpa juutalainen missä hyvänsä, hän pärjää, hän on ahkera. Hyvä esimerkki on kaunis joululaulu White Christmas. Sen on säveltänyt juutalainen Irwing Berlin jenkeille ja maailman kristityille. Maassa maan tavalla niin hyvä tulee eikä siinä menetä mitään. Päin vastoin. Siinä voittaa.

 

Heikki Majava

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *