Yksi iso on parempi kuin kolme pientä

Kesäinen ja aurinkoinen syyskuun ensimmäinen sunnuntai takasi että Pitäjänmäki-päivillä oli paljon väkeä ja kaikki – tai melkein kaikki – olivat hyväntuulisia. Poliittiset puolueet olivat hyvin edustettuina. Paikalla oli pari eläkeläisyhdistystä, partiolaiset, Pitäjänmäen Tarmo ja muutama muukin järjestö ja paikallisia yrittäjiäkin oli joukossa. Seurakunta oli kustantanut paikalle lastenmusiikkia soittavan yhtyeen. Moni taho pääsi esittelemään toimintaansa.

En tiedä miten kiivasta keskustelua käytiin poliitikkojen kanssa, mutta minäkin sain Pitäjänmäen Eläkkeensaajien pöytien vieressä melkoisen ryöpytyksen eläkkeiden riittämättömyydestä ja poliitikkojen katalista puuhista.

Pitäjänmäki-päivä on hieno tilaisuus kohentaa kotipaikkarakkautta. Juuri päivien alla Hesari kertoi, että vain joka viides Reimarlassa asuva on syntynyt Helsingissä. Reimarla on alue joka rajoittuu Kehä ykköseen, rautatiehen ja Kaupintiehen. Törmäsinkin aika moneen uuteen pitskulaiseen, jotka olivat mielissään tapahtumasta.

Pakostakin pohdin millainen tapahtuma olisi jos mukana olisi koko Pitäjänmäen suuralueen väki. Eli mukaan tarvittaisiin myös Konala-seura ja Pajamäki Seura. Nyt kaikki kolme yhdistystä ovat jokainen huolissaan oman kulmakuntansa kehittämisestä ja asioista.

Kaarela-Seurassa jossa missä tiedetään mikä on isomman porukan äänenpaino. Kun useamman kaupunginosayhdistyksen voimat laitettiin yhteen, on äänikin kantautunut pidemmälle.

Syksyn alkaessa moni päättää aloittaa uudenlaisen elämän ja aloittaa kuntoilun joko nollapisteestä tai ottaa harrastuksiensa joukkoon uuden lajin. Pitäjänmäellä etenkin ikäihmiset kaipaavat kunnon liikuntatiloja. Ideoita uusista ryhmistä ja lajeista on, mutta ei ole paikkaa, missä niitä toteuttaa. Etenkin kun rahaa korkeisiin vuokriin ei ole. Kaupunki tukee eläkeläisyhdistyksen liikuntaa avustamalla vuokramenoissa, mutta niiden pitää joka tapauksessa olla kohtuullisia.

Kuntosalit kilpailevat asiakkaista, mutta ei niiden laitteet aina oikein sovi ikäihmisille. Harmittaa kun naapurikaupunginosassa on tarjolla vaikka mitä, koska siellä on tilat missä harrastaa vaikkapa senioritanssia, tasapainoilua, kuntopiiriä tai lavista.

Leena-Maija Tuominen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *