Mätäjoella hieno kattaus

Festarin viimeinen esiintyjä on Koljonen Supergroup. Tiedossa on kohta nelikymppisten kaarelalaistaustaisten keski-ikäisten kovaa kaipuuta nuoruuden tunnelmiin rock’n’rollin avulla.

Mätisfestarit ovat täällä taas, nyt 25:n kerran. Ohjelmaa on uudistettu viime vuosista, mutta jotain on jätettykin, asukkaiden toiveesta. Tällä kertaa suositaan omia, Kaarelasta lähtöisin olevia muusikoita.

Mätisfestarit pidetään entisessä paikassa Kartanonhaassa, Kannelmäen ja Malminkartanon välisellä jokialueella 28.5. klo 12-18.

Festariohjelma starttaa Kannelmäen seurakunnan suvihartaudella. Aiemmasta poiketen nyt ei pidetä messua, vaan messu on Kannelmäen kirkolla klo 10. Mätiksen suvihartaus alkaa klo 12 kirkkoherra Virpi Koskisen johdolla. Tule mukaan ja liity yhteislauluun!

Tilaisuuden virallinen avaus on klo 12. Festarit avaa Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Huippuohjelma

Heti avajaisten jälkeen lauteille nousee Kaarelan oma poika Pekka Vaittinen. Pekka on luvannut vetää niin omia kappaleitaan kuin kaikille tuttuja hittejä, jolloin festariyleisö pääsee mukaan laulamaan.

Vaittisen jälkeen saamme kuulla malminkartanolaisen alttoviulisti Laura Kajanderin otteita klassisen musiikin helmistä. Laura on tullut kuuluisaksi Kaarelassa ne. aluealtistina. Hänet on voinut aiempina vuosina bongata soittamassa siellä sun täällä alueellamme.

Noin klo 13 yleisö pääsee tutustumaan Tanssiteatteri Tsuumin Improvisoituihin iltamiin. Improvisoidut iltamat -esityskokonaisuus yhdistää improvisoidun tanssin ja musiikin suomalaiseen iltamaperinteeseen. Esityksen aikana lyhyistä improvisoiduista kohtauksista muodostuu kokonainen esitys. Esityksen kuluessa katsojat voivat katsomisen lisäksi osallistua yhteiseen tanssihetkeen elävän musiikin säestyksellä.

Kello 14 alkaa lapsille suunnattu ohjelma, kun lavalle astuu Hovinarri-yhtye. Hovinarri on tuttu kaarelalaisille aiemmilta Mätäjoki-festivaaleilta. Hovinarri on rokkaava, viilee, siisti, ja cool koko perheen musiikkia soittava bändi. Hovinarri kannustaa Jenni Peikon ja Roope Koiran johdolla lapset laulamaan, tanssimaan ja hassuttelemaan.

Rock’n’Roll

Iltapäivällä siirrytään sitten päivän loppukattaukseen. Kello 15 lavalle nousee Kannelmäestä kotoisin olevan Petteri Kokljuschkinin Take it EASY trio. Bändissä soittavat mukana Easy-bändistä tuttu Roni Kamras ja Kannelmäen oma poika Lappe Holopainen. Tiedossa on svengaavaa, mukaansa tempaavaa Eagles-musaa, joka sopii kaikenikäisille.

Kello 16 lavan ottaa haltuunsa The Rattlesnake Shakers. Kannelmäen kasvatti Samu Lemisen luotsaama bändi soittaa ehtaa sähköistä bluesia, vanhoja mestareita tulkiten sekä kunnioittaen. Kaikki Jimi Hendrixin ystävät, tätä ei saa jättää välistä.

Illan päättää kaarelalainen Koljonen Supergroup. Tästä ei kaarelalaisemmaksi voi enää mennä. Koko ryhmärämä omaa juurensa syvällä Mätiksessä. Keski-ikäistynyt bändi palaa nuoruuden tunnelmiin aidon rock’n’rollin tahdissa. Keep on rockin’!

Oheisohjelmaa

Mätiksellä saadaan nauttia jälleen kattavasta markkinatorista. Tarjolla on niin vaatteita, käsitöitä, tavaraa, erilaisia herkkuja, ruokia ja juomia; letuista hampurilaisiin ja grillimakkaraan.

Perinteitä kunnioittaen Kartanonhaassa nähdään myös Kaarelan VPK ja Pikomalan retkeilijät. Kaarela-Seura ry myy makkaraa ja arpoja. Arpajaispalkinnot ovat taas parhaasta päästä, joten varatkaa kolikoita mukaan! Mobiilimaksaminen onnistuu myös.

Lavarunoutta

Uutuutena Mätiksellä on tänä vuonna Kannelmäen kirjaston järjestämä Open Mic -tapahtuma. Asukkaat voivat halutessaan esittää omia tai rakastamiaan runoja, vitsejä tai juttujaan. Esiintyminen tapahtuu lavalla pääesitysten välissä.

Kirjasto on luvannut järjestää paikalle myös koko perheen pelejä, kuten mölkkyä ja krokettia. Pelaaminen tapahtuu lavan takan olevalla nurmikentällä.

Taidetta ja peikkoja

Lapset pääsevät toteuttamaan Mätiksellä luovia taitojaan. Ohjelmassa on mm. maalausta. Veneet lasketaan teon jälkeen vesille ja maalaukset ripustetaan kaikkien nähtävillä ihasteltavaksi.

Myös Mätäjoen peikot ovat luvanneet tulla juhlan kunniaksi esille. Peikkojen pitämästä ’sekatavarakaupasta’, putiikista, voi ostaa peikkojen itse leipomia Puuma-kakkuja. Peikkoja ei tarvitse pelätä, he ovat kilttejä.

Asukaskirppis

Mätiksellä pidetään samaan aikaan ilmainen asukaskirppis. Ota oma pöytä, rekki tai viltti mukaan ja tuo tavarasi nurmikolle myytäväksi! Alle 3 x 3 metrin kirppispaikat ovat maksuttomia. Jos myyt uutta tavaraa tai tarvitset isomman tilan, niin siitä veloitetaan paikkamaksu (alk. 20,-/paikka).

Ammattimyyjille on varattu erikseen maksullinen tila markkinatorilta. Jos tuot tavaroita autolla, niin sen pitää tapahtua hyvissä ajoin ennen ohjelman alkua, sillä autoja ei alueelle saa jättää.

HUOM! Aiemmista vuosista poiketen Mätiksellä ei ole tänä vuonna penkkejä. Jos olet liikuntaesteinen, niin ota vaikka oma retkituoli mukaan.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *