Mätisfestarit ovat täällä taas!

Toukokuun viimeisenä sunnuntaina 26.5. klo 10-17 vietetään jälleen perinteisiä Mätäjokifestivaaleja. Kyseessä on 23. kerta ja odotukset ovat korkealla. Ohjelmaa on osittain uusittu, vaikka tietyistä perinteistä ei ollakkaan luovuttu.

Tällä kertaa Kaarela-seura ry on panostanut erityisesti asukkaiden omien yhdistysten ohjelmaan. Musiikki tarjoillaan yhä päälavalta, mutta muuten tarjolla on laaja valikoima erilaisia sivuohjelmanumeroita ympäri nurmikenttää, joista vastaavat paikalliset urheilu- ja kulttuuriyhdistykset. Tapahtumaan on pyritty tuomaan markkinahumun lisäksi todellista käsityöhenkeä ja erilaisia alueellisia palveluita.

Festivaalialueen reunalta on varattu alue ilmaista asukaskirppistä varten. Asukkaat voivat tuoda Mätikselle mukanaan oman pöydän, viltin tai rekin tavaroiden myyntiä varten. Ammattimyyjät sijoittuvat maksulliselle festivaalialueelle.

Musiikkirintama on tällä kertaaa jaoteltu niin, että aamupäivälllä tapahtuvan Mätismessun jälkeen tarjoillaan ikivihreitä, mutta sen jälkeen on lasten osuus, mistä taas siirrytään nuorille ja aikuisille suunnattuun rokahtavaan meininkiin. Iltapäivän päättää Stadin juhlaorkesterin uusi kokoonpano.

Ohjelma-aikataulu saattaa hieman muuttua, mutta tällaiselta se näyttää tällä hetkellä:
10.00 – 11.00 Mätis – messu, Kannelmäen seurakunta
11.10 – 11.20 Avauspuheenvuoro, apulaispormestari Pia Pakarinen
11.20 – 12.00 Sävelorkesteri, laulusolisti Raija Koso
12.15 – 12.40 Frim Fram – duo, Sirpa Suomalainen ja Juki Välipakka
12.50 – 13.20 Hovinarri yhtye solisteineen
13.25 – 13.40 Klovnit Pietro ja Ola
13.50 – 14.20 Stadin slangibändi solisteineen
14.30 – 15.00 Suomirokin ikoni Jussi Raittinen ja Tapio Kojo
15.10 – 15.40 Liivit Boys – rokkibändi ja Tomppa Eklund
16.00 – 16.45 Stadin juhlaorkesteri solisteineen
Taikuri Lumous esiintyy taukojen aikana.

Stadin juhlaorkesteri 2019. Kuva Kai Vallius.

Stadin Juhlaorkesteri 2019

Jytäjemmarit ja zirbukat! Stadin Juhlaorkesteri tarjoaa tänä vuonna kattauksen rytmimusiikista ja tanssittavasta rokista 60-luvulta tähän päivään, iskelmää unohtamatta. Luvassa on kokonaisvaltaista ravintoa keholle ja sielulle. Kahdeksanhenkinen monipuolinen kokoonpano vie sinut mukanaan sinne ja takaisin.

Vuosittain uudistuvan ammattimuusikoista koostuvan orkesterin voi tilata esiintymään kaikille avoimiin ja maksuttomiin tilaisuuksiin pääkaupunkiseudulla. Vuosien saatossa orkesteri on soittanut mm. kaupunginosajuhlissa, asukas- ja kansalaisjärjestöjen tapahtumissa sekä palvelukeskuksien tilaisuuksissa.

Vuonna 2019 kokoonpanossa ovat Henna Hartikainen (laulu), Petri Kautto (laulu ja kitara), Anni Thomsson (laulu ja saksofoni), Johannes Sarjasto (saksofoni), Eetu Ripatti (kitara), Kim Rantala (koskettimet), Sami Vettenranta (rummut) ja Tero Sundell (rummut).

https://response.questback.com/helsinginkaupunki/stadinjuhlaorkesteri2019

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *