Puukoulu puretaan – väistötilat Kaarelankentälle ja Runonlaulajantielle

Kaarelankentän rakennussuunnitelma. Kentälle rakennetaan uusi kaksikerroksinen tilapäinen koulupaviljonki. Väistötilan rakentamistyöt ovat jo alkaneet. Tarkoitus on, että tiloihin päästäisiin muuttamaan jo maalis-huhtikuussa. Aikataulut tarkentuvat myöhemmin. Kuva Helsingin kaupunki.

Kaarelankentän reunaan ja Runonlaulajantien toimipisteen pihalle rakennetaan Kannelmäen peruskoululle ja esikoululle väliaikaiset tilat.

Kannelmäen peruskoulun 120 oppilaalle ja Vuorilinnan päiväkodin 35 esikoululaiselle rakennetaan tilapäiset väistötilat (Kaarelan raitti 3) nykyisen koulurakennuksen rakennusprojektin ajaksi. Koulun Runonlaulajantien toimipisteen (Runonlaulajantie 40) pihalle nousee uusi lisätila koulun käyttöön.
Työmaiden valmistelevat työt aloitetaan rakennuspaikoilla mahdollisimman pian, Kaarelan raitilla jo lähipäivinä. Varsinaiset rakennustyöt on tarkoitus aloittaa helmikuussa.

Kaarelankentälle jää hyvin tilaa leikkimiseen ja liikuntaan. Ajoneuvoliikenne ohjataan Kaarelankentän väistötilalle Kaarelan raitin suunnasta.

Kaarelankentän kohde on kiireellisempi ja tiloihin pyritään pääsemään jo maalis-huhtikuussa 2020. Runonlaulajatien lisätiloissa toiminta on tarkoitus alkaa syyslukukaudella. Aikataulut tarkentuvat myöhemmin.

Työmaaliikenne on vilkkainta hankkeen alkuvaiheessa, kun työmaalla raivataan kasvillisuutta ja tehdään maaperän kunnostus- ja pohjarakennustöitä. Puita kaadetaan mahdollisimman vähän. Myös elementtien kuljetus tuo paikalle raskaita ajoneuvoja.

Kannelmäen peruskoulun Kaarelan raitin nykyinen pysyvä toimipiste (Kaarelan raitti 1) puretaan sen jälkeen, kun oppilaat ovat muuttaneet väistötiloihin. Sen paikalle rakennetaan koululle uudisrakennus. Runonlaulajantien pysyvälle koulurakennukselle on alustavasti ohjelmoitu laajennushanke vuosille 2023‒2024. Aikataulut tarkentuvat myöhemmin.

Lisätietoja väistötilojen rakentamisesta:
Projektinjohtaja Jari Miettinen
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 36973, jari.miettinen@hel.fi

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *